Arges Plus

Georgiu Gingăraş: „UNPR este un partid de centru-stânga, nu remorca unora!”

Deşi este unul dintre partidele aflate în arcul guvernamental, Uniunea Naţională pentru Progresul României încearcă să-şi găsească propriul drum, cel puţin la nivel judeţean. Ca preşedinte al UNPR Argeş, Georgiu Gingăraş trebuie să împace şi capra, şi varza! Pe de-o parte, trebuie să respecte protocolul cu PDL. Pe de altă parte, ca partid de centru-stânga trebuie să-şi implementeze propriile măsuri sociale. Dacă mai punem la socoteală faptul că o întreagă organizaţie, cea de la Curtea de Argeş, a dezertat la Partidul Poporului, denunţând protocolul cu PDL, atunci putem concluziona că misiunea lui Gingăraş este destul de grea.

„O să vedem de la anul care va fi calea noastră… Sperăm că actualii parteneri ne vor respecta dorinţa de a lua măsurile sociale pe care le avem în program. Noi rămânem parteneri deschişi, dar ne vom menţine ca partid de centru-stânga, nu ca remorcăa a unora! Am fost acuzaţi că suntem trădători, că suntem oamenii lui Băsescu… Este total neadevărat şi vom demonstra acest lucru. În acelaşi timp, sper într-o colaborare mai bună cu PDL,” a declarat Gingăraş.

Dezertează foştii militari de la UNPR?

Filiala judeţeană a UNPR a avut, încă de la început, în rândurile sale foşti militari. O dată cu scăderea pensiilor acestora, şi simpatia lor faţă de ministrul Apărării, Gheorghe Oprea, care este şi liderul UNPR la nivel naţional, a început să scadă. Nu este de mirare, deci, că membri marcanţi ai UNPR Argeş, precum Viorel Livezeanu sau Nicolae Jianu (foşti ofiţeri M.Ap.N), apar tot mai rar pe la conferinţele de presă, unii dintre ei lipsind chiar şi de la şedinţele de birou judeţean.

Comments

comments

About Author

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Are o experiență de 10 ani în presă, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești.

2 Comments

Leave a Reply

Current ye@r *