Argeșul Frumos: X5 lucruri despre cartierul piteștean Găvana!

Date geografice: Găvana se învecinează cu comuna Bascov la nord și cu municipiul Pitești la sud.

În urmă cu trei decenii, autoritățile piteștene au hotărât desființarea cartierului Găvana I tocmai pentru a-i izola pe locuitorii Găvanelor II și III de partea civilizată a orașului!

Locuitorii din Găvana sunt cei mai toleranți argeșeni: După ce 10 mii dintre ei și-au părăsit locuințele migrând în Italia, Franța sau Anglia, în locul lor s-au mutat 50 de mii de țigani!

Te tunzi în Găvana și câștigi puncte! În acest cartier funcționează singura frizerie în care, după fiecare tunsoare, câștigi bonusuri sub formă de bâte, răngi și cuțite! În cap!

În Găvana există trei hipermarketuri dar, cu toate acestea, mulți dintre locuitori plantează roșii în fața blocului și își cresc porcii în garajele transformate în ferme!

CITEȘTE ȘI:Argeșul Frumos: 13 lucruri despre cartierul piteștean Craiovei!

Găvana are un renume atât de bun încât locuitorii vilelor de pe platou spun că, de fapt, locuiesc în Trivale!

Cel mai jegos spital județean din țară se află în Găvana, iar asta spune multe!

În schimb, Găvana stă foarte bine pe ortopedie, cel mai bun specialist în modelat oase fiind unul Titoașcă!

Date economice: Găvana deține 90% dintre firmele de pompe funebre din oraș și, după cum se poate vedea, doar 10% din utilajele de strâns gunoiul!

Clasa de mijloc e bine reprezentată. Pe străzile din Găvana, noul model BMW X5 a apărut cu vreo 3 luni înaintea noului Logan!

CITEȘTE ȘI:Argeșul Frumos: 10 lucruri despre orașul Topoloveni!

Turism: pe lângă părculețul de la Cinema Lumina, vizitatorii cartierului pot asista la o slujbă la biserica din apropiere și beneficia de o m#.e la unul dintre cele două saloane de ,,masaj erotic’’. Dacă nu e zi de sâmbătă sau duminică, atunci când se organizează nunți și botezuri, turiștii pot lua masa la unul dintre numeroasele restaurante din zonă.

CITEȘTE ȘI: Argeșul Frumos: 13 lucruri despre comunele Bradu și Oarja!

 

Facebook Comments
Share Button

About Author

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

1 Comment

Leave a Reply