Arges Plus

95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – Galerie foto

EV. Unirea- Mihai Neacsu FOTO-PRESS24 (3)

Astăzi, în ciuda faptului că vremea a fost geroasă, un grup de persoane  alături de oameni politici argeșeni au comemorat Ziua Unirii Basarabiei cu România. Acțiunea a avut loc la monumentul „Doina și Ion Aldea Teodorovici” și la bustul lui Grigore Vieru, unde, după o slujbă religioasă au fost depuse coroane de flori.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat edilul Tudor Pendiuc, secretarul șef, Iosiv Cerbureanu, deputatul Radu Vasilică, dar și oameni de cultură ai Argeșului.

Ca la fiecare manifestare naționalistă, Galeria FC Argeș și-a făcut cunoscută prezența, chiar înainte de a ajunge la fața locului, prin scandarea de lozinci precum „Basarabia este România”.

Pe de 27 martie 1918, în ședința Sfatului Țării de la Chișinău, se proclama unirea Republicii Democratice Moldovenești cu România. După 106 de ocupație țaristă, Basarabia redevenea (în mod oficial) pământ românesc. Ea a făcut parte din România modernă timp de 22 de ani. În contextul celui de-al Doilea Război Mondial și al lipsei de ajutor din partea aliaților germani și italieni, România se vede nevoită să accepte ultimatumul sovietic, din 26 iunie 1940, de anexare a Basarabiei și Bucovinei de nord.

Foto: Mihai Neacșu

Facebook Comments
Share Button

About Author

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

1 Comment

  1. Au fost si cei de la NOUA DREAPTA, de ei de ce nu scrieti ? nu este permis?..

Leave a Reply